Over De Kringloopster

2014-03-11_1394521202Mijn naam is Marianne. Samen met mijn man, zoontje en twee ondeugende katers woon ik in Voorburg, omringd door tientallen kringloopwinkels. Mijn hobby zit dus dichtbij.

Mijn liefde voor tweedehands spulletjes begon enkele jaren geleden; ik wilde toen wat mooie meubels aanschaffen maar schrok van de winkelprijzen. Enorm teleurgesteld kochten we daarom goedkopere meubels waarmee we achteraf gezien enorm blij mee zijn. Toen ontdekte ik een kringloopwinkel en toen ik daar de prijzen zag van de meubels was ik verkocht. Ik ben een ontzettend creatief persoon: ik zie altijd direct de mogelijkheden bij een voorwerp. Daarom besloot ik voortaan eerst te kijken bij de kringloopwinkels voor ik naar de grote giganten ga om nieuwe aanwinsten voor in huis te vinden. Ik vind het niet erg om een voorwerp te moeten schoonmaken, wassen of opknappen. Buiten het feit dat het goed voor je portemonnee is, is het ook nog eens goed voor het milieu, het is immers een vorm van recycling!

Ja, ik ben fan van ‘thriftshopping‘. Het is voor mij een enorme kick om zoveel mogelijk spulletjes voor zo min mogelijk geld te scoren. Ik beperk mijn aankopen niet alleen tot meubels en accessoires maar ik koop ook regelmatig kleding voor mij en m’n zoontje bij de kringloopwinkels. Zo heb ik een voor een paar Euro een grote berg kleding. Een keertje wassen en het is als nieuw!

Omdat ik graag meer mensen bewuster maak van het goedkope recyclen, besloot ik er een blog over te schrijven. Daar zijn er inderdaad al talloze van, waarvan ik er een enkele ook graag volg en hebberig word van de mooie spulletjes die de blogsters laten zien. Echter is mijn blog anders: ik heb een doel. Zo veel mogelijk kringloopwinkels in Nederland bezoeken! En dat zijn er nogal wat, zoals je kunt zien op deze pagina. Ik wil graag kringloopwinkels vergelijken en er mijn mening over geven. Vaak wordt een kringloopwinkel als rommelwinkel gezien waar een hoop zooi staat, maar er zijn zoveel mooie kringloopwinkels die eruit zien als kleine warenhuizen! En zo’n website miste ik; ik ga graag goed voorbereid op pad, wetend hoe zo’n winkel eruit ziet, waar ik kan parkeren of wat het assortiment me te bieden heeft. Zo ben ik wel eens naar een kringloopwinkel geweest, met kleding als doel, die vervolgens geen kleding verkocht. Het lijkt me daarom zo handig voor mezelf en anderen een online overzicht te hebben met alle kringloopwinkels.

Niet alleen laat ik je mijn tripjes zien naar de kringloopwinkels, maar ook deel ik je mijn DIY-projecten en laat ik je natuurlijk mijn laatste aanwinsten zien! Ik inspireer je met ideeën en deel graag wat tips omtrent het opknappen van meubels.

Mocht je je eigen trofeeën willen laten zien of je geweldige tips delen, neem dan vooral contact met me op! Ik ben altijd op zoek inspiratie!

Heel veel plezier!

liefsmarianne

Advertenties